منتدى الريس

منتدى الريس

منتدى الريس المحبوب


طريقه عمل فراخ كنتاكى

شاطر
avatar
BiG_BosS
Admin
Admin

عدد المساهمات : 1062
تاريخ التسجيل : 22/10/2010
العمر : 39
الموقع : http://elreis.alafdal.net
المزاج الان : مظبوط

m14 طريقه عمل فراخ كنتاكى

مُساهمة من طرف BiG_BosS في الأربعاء 26 يناير - 18:58

طريقه عمل فراخ كنتاكى

المقادير :
-
فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
-
معلقة كبيرة سماء( دى توابل يتجاب من عند العطارومتوفرة)
-
مغلقة بهارات
-1/2
كوب ماء بصل
-3
ملاعقخل
-
معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
-2
ليمونة
-
ملح - فلفل
- 4
بيضات
-2
كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيقالعادى)
-
دقيق عادىالطريقة:

اجيب الفرخةواغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها

-
بعد كده تحطى الكسبرةالناعمة+ماء اليصل+البهارات +الليمون+الخل+الملح+الفلفل فىاناءوتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيداوتوضع فى الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )

-
تانى يو مبقى اجيب دقيق الذرة واحط عيه ملح وفلفل واجيب البيض واضربه واضع بردو عليه ملحوفلفلتجيبى الفراخ من التلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولاوبعدين البيض واخيرا تحطيها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليهامقرمشة )


وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ماتنزلى الفراخ لازم تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )

هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادية






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 19 نوفمبر - 14:12