[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أخواتى النهاردة وعلشان خاطركم جبتلكم طريقة حاجة مهمة جدا جدا
فى حلاوة المولد وهيا (الفولية) ويارب أنكم تستفادوا ونجربوها وتعجبكم
والوصفة سهلة جدا جدا
-المقادير:
- 2 كوب فول
- 1.5 كوب سكر
-ثلاث أرباع عسل جلوكوز (متوفر الأن)
-نصف م كبيرة ليمون
-نصف م كبيرة ماء ورد(لمن يرغب يضيفه يعنى مش ضرورى)
-نصف م فانيليا
-طريقة التحضير:
-نضع فى أناء الفول حتى يسخن(يكون دافى مش يتسخن اوى)
-نضع فى أناء أخر على النار السكر وعسل الجلوكوز الى ان يذوبوا مع التقليب الى ان يصير لونهم عسلى مع
الاستمرار فى التقليب حتى يصير لونه أغمق شويه (بس مش يبقى لونه بنى) بعد ذلك نضع عليهم ماء الورد
والليمون والفانيليا ونقلب تقليبه بسيطة ثم نشيله من على النار ونضع عليها الفول الدافئ
-نكون جايبين اوعية ستانلس او حتى ممكن صنية وندهنها بالسمن ونضع فيها الخلطة متساوية
ونضغط عليها بورق السليكون او بجوانتى حرارى ( لان المقادير ساخنة ) نضغط عليها عدة مرات
ونتركها حتى تبرد وبعد ذلك يتم تقطيعها وبالهنا والشفا
-ملحوظة: يمكن أستعمال هذه المقادير أيضا فى (الحمصية-الفستقية-الخ)
أخواتى النهاردة وعلشان خاطركم جبتلكم طريقة حاجة مهمة جدا جدا
فى حلاوة المولد وهيا (الفولية) ويارب أنكم تستفادوا ونجربوها وتعجبكم
والوصفة سهلة جدا جدا
-المقادير:
- 2 كوب فول
- 1.5 كوب سكر
-ثلاث أرباع عسل جلوكوز (متوفر الأن)
-نصف م كبيرة ليمون
-نصف م كبيرة ماء ورد(لمن يرغب يضيفه يعنى مش ضرورى)
-نصف م فانيليا
-طريقة التحضير:
-نضع فى أناء الفول حتى يسخن(يكون دافى مش يتسخن اوى)
-نضع فى أناء أخر على النار السكر وعسل الجلوكوز الى ان يذوبوا مع التقليب الى ان يصير لونهم عسلى مع
الاستمرار فى التقليب حتى يصير لونه أغمق شويه (بس مش يبقى لونه بنى) بعد ذلك نضع عليهم ماء الورد
والليمون والفانيليا ونقلب تقليبه بسيطة ثم نشيله من على النار ونضع عليها الفول الدافئ
-نكون جايبين اوعية ستانلس او حتى ممكن صنية وندهنها بالسمن ونضع فيها الخلطة متساوية
ونضغط عليها بورق السليكون او بجوانتى حرارى ( لان المقادير ساخنة ) نضغط عليها عدة مرات
ونتركها حتى تبرد وبعد ذلك يتم تقطيعها وبالهنا والشفا
-ملحوظة: يمكن أستعمال هذه المقادير أيضا فى (الحمصية-الفستقية-الخ)