منتدى الريس

طريقه عمل فراخ كنتاكى 110

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى الريس

طريقه عمل فراخ كنتاكى 110

منتدى الريس

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى الريس

منتدى الريس المحبوب


    طريقه عمل فراخ كنتاكى

    BiG_BosS
    BiG_BosS
    Admin
    Admin


    عدد المساهمات : 1062
    تاريخ التسجيل : 22/10/2010
    العمر : 46
    الموقع : https://elreis.alafdal.net
    المزاج الان : مظبوط

    m14 طريقه عمل فراخ كنتاكى

    مُساهمة من طرف BiG_BosS الأربعاء 26 يناير - 18:58

    طريقه عمل فراخ كنتاكى

    المقادير :
    -
    فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
    -
    معلقة كبيرة سماء( دى توابل يتجاب من عند العطارومتوفرة)
    -
    مغلقة بهارات
    -1/2
    كوب ماء بصل
    -3
    ملاعقخل
    -
    معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
    -2
    ليمونة
    -
    ملح - فلفل
    - 4
    بيضات
    -2
    كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيقالعادى)
    -
    دقيق عادىالطريقة:

    اجيب الفرخةواغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها

    -
    بعد كده تحطى الكسبرةالناعمة+ماء اليصل+البهارات +الليمون+الخل+الملح+الفلفل فىاناءوتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيداوتوضع فى الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )

    -
    تانى يو مبقى اجيب دقيق الذرة واحط عيه ملح وفلفل واجيب البيض واضربه واضع بردو عليه ملحوفلفلتجيبى الفراخ من التلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولاوبعدين البيض واخيرا تحطيها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليهامقرمشة )


    وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ماتنزلى الفراخ لازم تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )

    هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادية


      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس 21 نوفمبر - 17:23