منتدى الريس

طريقه عمل مقلـوبـــه السمــــــان بالخضار والباذنجان 110

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى الريس

طريقه عمل مقلـوبـــه السمــــــان بالخضار والباذنجان 110

منتدى الريس

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى الريس

منتدى الريس المحبوب


2 مشترك

    طريقه عمل مقلـوبـــه السمــــــان بالخضار والباذنجان

    BiG_BosS
    BiG_BosS
    Admin
    Admin


    عدد المساهمات : 1062
    تاريخ التسجيل : 22/10/2010
    العمر : 46
    الموقع : https://elreis.alafdal.net
    المزاج الان : مظبوط

    m14 طريقه عمل مقلـوبـــه السمــــــان بالخضار والباذنجان

    مُساهمة من طرف BiG_BosS الأربعاء 26 يناير - 18:43

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    اخواتى الأعزاء أقدم لكن
    اليوم مقلوبه السمان او الحمام يعنى بتكون حلوه قوى قوى بالحمام لكن مالقيت
    اشترى حمام فا عملتها بالسمان ( او الفرى ) وبصراحه السمان ماقصر وعمل كل
    اللى عليه وزياده كمان لان طعمه كان حلو قوى قوى

    انا بحب المقلوبه كتير كتير واطفالى
    بيحبوها خصوصا لما بتكون تحتوى على الخضار لذلك تلاقونى اى شىء يخطر على
    بالى اقلبو على طول هههههه فى الحله وتبقى مقلوبه طولت عليكم


    بضع لكم المقادير فى الصور
    لكن احينا بنسى اصور شىء من المقادير لكن بيبان فى سياق الطريقه فا عذرا
    على النسيان

    يلا نبدا

    بسم الله ماشاء الله

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    12 حبه سمان
    جزر
    كوسه
    بطاطس
    باذنجان
    بصله
    حبه طماطم
    معلقتين صلصه
    ثوم
    ارز بسمتى
    بهارت مشكله - حبه لومى-معلقه من
    مسحوق (لورا قرنفل حبهان )

    جنزبيل بودره- معلقه صغيره قرفه-
    حبتين حبهان اسود (يمكن الاستغناء عنه )

    ملح - فلفل اسود- بردقوش
    اربع مكبعبات مرقه دجاج


    الطريقه
    ------------------
    اول شىء قشرت راس الثوم كلها وفرمتها
    فرم ناعم مع قليل من الملح والبردقوش الفلفل الاسود

    وبطرف الاصابع دهنت بداخل حبات السمان
    لا نحشيها فقط دهان بسيط جدا لقلب السمان من الداخل

    وبقليل من زيت الزيتون نشوح السمان
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    كده السمان اتشوح كويس
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    بعد تشويح السمان تركته على
    جنب

    وبدات اشوح فى زيت الزيتون ايضا شرائح
    البطاطس والباذنجان

    مجرد تشويح لا قلى لتقليل الدهون

    والجزر والكوسه لا اقوم
    بتشويحهم افضلهم هكذا

    وكده اصبح الخضار جاهز

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    نيجى بقى شوحت البصل فى
    معلقتين سمن


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    بعدها وضعت ماتبقى من الثوم
    المفروم سابقا

    و البهارت كلها دفعه واحده مع الطماطم
    بعد ان قطعتها مكعبات مع معلقتين الصلصه


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وقلبتها لحد ما بقت كده

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    بعدها وضعت السمان فى الخلطه
    دى

    وقلبته تقليبه ورفعته من على النار
    وبشرت على السمان مكعبين من مرقه الدجاج بحيث بشر المكعب يكون على السمان
    لا يذوب فى الخلطه


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    تركت السمان على جنب
    وسلقت الرز فى مائ مغلى مع مكعبين
    مرقه مع معلقه سمنه مع حبهان وقرنفل

    وبعد ما اتسلق نصف سلقه فقط صفيته
    بالمصفاه


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وبخصوص الرز انا بقالى فتره
    بستعمل ارز العائله رز بسمتى عنبر ابيض طويل الحبه

    ارز رااااااااااائع وريحته توصل لاخر
    الشارع جدا حلو قى


    بعدها جبت الحله
    رصيت اول طبقه البطاطس والباذنجان
    ورشيت رشه ملح وبهار

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    بعدها رصيت الكوسه والجزر
    ورشه ملح وبهار


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    بعدها رصيت السمان على وجهه

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ورشيت رشه ملح ووضعت قليل من
    الخلطه اللى كانت تحت السمان

    وترنشات فلفل

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وفى المنتصف صبيت نصف كوب ماء
    ساخن عشان الخضار يعرف يستوى

    بعدها صبيت الرز
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وصبيت باقى الخلطه على وش
    الرز


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وتركت الحله على نار جدا جدا
    هاديه حوالى ساعه الا ربع ممكن اقل من كده ممكن نص ساعه لكنى بحب اهدى
    النار جدا بيكون الاكل واخد راحته اكثر


    وبعد كده دى كانت النتيجه
    شوحت الزبيب فى رشه سمن وزينت بيه الطبق لكن بصراحه الزبيب
    اتلسع منى شويه



    بسم الله
    ماشاء الله


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    ارجو يكون الطبق عجبكم
    ولا تنسونى بالدعاء بالصحه والعافيه
    زهره الياسمين
    زهره الياسمين
    عضو جديد
    عضو جديد


    عدد المساهمات : 39
    تاريخ التسجيل : 08/12/2010

    m14 رد: طريقه عمل مقلـوبـــه السمــــــان بالخضار والباذنجان

    مُساهمة من طرف زهره الياسمين الخميس 10 فبراير - 15:47

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس 21 نوفمبر - 23:10